ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ | LG CONSTRUCTIONS

  • Image
ΕΡΓΟ
ΤΡΙΩΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Αρχιτεκτονική μελέτη – επίβλεψη:
Λάππας Φίλιππος
Στατική μελέτη – επίβλεψη:
Γαϊτάνης Θεόδωρος
Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη:
Ζήρας Παναγιώτης
Χρόνος μελέτης:
2011
Εμβαδόν:
82,18m2
Χρόνος κατασκευής:
2012
Τοποθεσία:
Καλαμάτα, Δήμος Καλαμάτας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για τριώροφο συγκρότημα δύο αυτόνομων κατοικιών με υπόγειο 82,18m2 στην πόλη της Καλαμάτας με χρήση ενοικιαζόμενων κατοικιών. Το κτήριο είναι χτισμένο σε ένα οικόπεδο επιφανείας μόλις 51,85m2 εντός ορίων σχεδίου πόλεως της

Καλαμάτας στην περιοχή “Ράχη” που είναι μια από της πιο πυκνοκατοικημένες της πόλης.

Η πολύ μικρή επιφάνεια του οικοπέδου μας οδήγησε στην χρησιμοποίηση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για “τα χαμηλά” κτήρια. Οι διατάξεις αυτού του νόμου δίνουν επιπλέον κάλυψη στο οικόπεδο και μειώνουν τις πλάγιες αποστάσεις από τα γειτονικά κτήρια. Το ισόγειο του κτηρίου είναι μια αυτόνομη γκαρσονιέρα ενώ οι δύο άλλοι όροφοι αποτελούν μια μικρή μεζονέτα. Η πρόσβαση στη μεζονέτα γίνεται με εξωτερική στεγασμένη σκάλα για την εξοικονόμηση επιπλέον τετραγωνικών δόμησης. Στο υπόγειο υπάρχουν οι βοηθητικοί χώροι του κτηρίου.

Η ενεργειακή μελέτη και η κατασκευή έχουν γίνει με βάση τις προδιαγραφές του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτηρίων. Η χρησιμοποίηση θερμοπρόσοψης και επιλεγμένων ενεργειακών κουφωμάτων έχει εξασφαλίσει την επιθυμητή μόνωση του κτηρίου. Στην οροφή του κτηρίου καθώς και στα σκίαστρα έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η μεγαλύτερη δυσκολία κατά τη διάρκεια της κατασκευής παρουσιάστηκε στο στάδιο των εκσκαφών. Επειδή το κτήριο είναι σε επαφή με τρία γειτονικά κτήρια οι εργασίες της εκσκαφής και της θεμελίωσης έγιναν τμηματικά και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
* Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση
Αριθμός Εμφανίσεων: 1000