ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΠΠΑΣ - ΓΑΪΤΑΝΗΣ

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
ΕΡΓΟ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΠΥΛΙΑΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Αρχιτεκτονική μελέτη – επίβλεψη:
Λάππας Φίλιππος
Στατική μελέτη – επίβλεψη:
Γαϊτάνης Θεόδωρος
Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη:
Ζήρας Παναγιώτης
Χρόνος μελέτης:
2011
Εμβαδόν:
323,12m2
Χρόνος κατασκευής:
2012
Τοποθεσία:
Κρεμμύδια, Δήμος Πύλου-Νέστορος
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για διώροφο συγκρότημα τεσσάρων αυτόνομων διαμερισμάτων με τμήμα υπογείου 323,12m2 στον οικισμό Κρεμμύδια του δήμου Πύλου-Νέστορος με χρήση εξοχικών κατοικιών. Το κτήριο είναι χτισμένο σε ένα οικόπεδο επιφανείας 418,41m2 μέσα στον κεντρικό ιστό του οικισμού και σε απόσταση δέκα λεπτών από τη θάλασσα.

Η ιδιαιτερότητα της γεωμετρίας του οικοπέδου αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα για την αρχιτεκτονική σύνθεση κύριο ζητούμενο της οποίας ήταν η βέλτιστη εκμετάλλευση της επιτρεπόμενης δόμησης. Αυτό επιτεύχθηκε με την τοποθέτηση του κτηρίου με προσανατολισμό της κύριας όψης του στη δυτική μεγάλη πλευρά του οικοπέδου αντί για την νότια μικρότερη πλευρά του παρότι ο κεντρικός δρόμος είναι από αυτήν την πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο έχει διαμορφωθεί και μία εσωτερική αυλή που προσφέρει στους ενοίκους ιδιωτικότητα και προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Η ενεργειακή μελέτη και η κατασκευή έχει γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κ.Ε.Ν.Α.Κ. (Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων). Η αυτονομία του κάθε διαμερίσματος είναι πλήρης. Η χρησιμοποίηση μεγάλων ανοιγμάτων παρέχει άμεση οπτική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον το οποίο είναι κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο.

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
* Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση
Αριθμός Εμφανίσεων: 1781