Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 10:57

Το πρώτο ενεργειακό, «έξυπνο» σπίτι που μπορείς να το ελέγξεις με ένα iPhone

1

Εικόνα από το μέλλον είναι το πρωτότυπο σπίτι που κατασκεύασε η εταιρία Soleta με στόχο να το βγάλει σε μαζική παραγωγή. Πρόκειται για μια κατοικία που δεν χρειάζεται καθόλου ενέργεια για να λειτουργήσει κανονικά, αφήνει μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και μπορεί να ελέγχεται ειδικού application στο iPhone.

 

Το πρότζεκτ υποστηρίζεται από την ίδρυμα Εφευρέσεων και Βιώσιμης τεχνολογίας «Justin Capra» και που καταβάλλει προσπάθειες αυτό το σπίτι να είναι εφικτό οικονομικά και για τους απλούς πολίτες που δεν έχουν να διαθέσουν εκατομμύρια. Σε αντίθεση με άλλα «χαμηλής ενέργειας» σπίτια που μείωναν το κόστος λειτουργίας σε βάρος του ενοίκου, το Soleta είναι άνετο και αρχιτεκτονικά προσεγμένο.

Tα υψηλής ενεργειακής απόδοσης κρύσταλλα δημιουργούν ένα ευήλιο περιβάλλον που διατηρεί τη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου. Τα τυπικά χωρίσματα έχουν εξαλειφθεί προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος ενιαίος χώρος όπου τα δωμάτια μοιάζουν να είναι το ένα μέσα στο άλλο.

Το σπίτι επίσης, διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα, συλλέκτες ομβρίων υδάτων, ενδοδαπέδια θέρμανση, φυσικά συστήματα εξαερισμού, προηγμένο σύστημα κλιματισμού που παρακολουθεί τη θερμοκρασία και τον αέρα του σπιτιού 24 ώρες τη μέρα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μπορείτε να κοντρολάρετε όλες αυτές τις λειτουργίες, να ρυθμίσετε το περιβάλλον των εσωτερικών χώρων από το iphone σας ή και από κάποιο άλλο smartphone.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.